Spring inte

För att kunna leva i vårt samhälle måste vi hela tiden va igång, va pigga o alerta, ta för oss, ta plats, va starka o självtändiga, passa in i normer osv. Vad händer när vi inte orkar det?
Man orkar inte vara stark hela tiden. Varken kroppen eller psyket klarar hur mycket som helst. Vi är flockdjur o är födda med egenskaper som gör att vi har nytta av varandra. Ändå ska man helst inte be o hjälp eller behöva nån annan. 
Stressen tar över hand i vårt samhälle, det har blivit det vanligaste problemet. Det är både mycket att tänka på och mycket att göra hela tiden. Samhället kräver det av oss. Ett samhälle som vi själva har skapat. 
 
 
Att hela tiden ha fullt i både huvudet och kalendern får oss helt slutkörda till slut. Att inte hinna tänka på oss själva, på vad vi vill eller vad vi känner. Allt bara snurrar på och vi missar faktiskt att leva. Det är kanske egentligen inte vårat eget fel, utan det är en slags press utifrån som säger att det är "så det är" att leva. 
Det gör oss sjuka, både fysiskt och mentalt. Vi blir framförallt trötta och orkar inte göra saker som vi kanske egentligen hellre vill. Vi blir stressade och utmattade. En del mer än andra. 
 
Det blir allt vanligare med all typ av mindfullness träning och att flytta ut på landet för att få lugn och ro. Men problemet finns fortfarande kvar i samhället. 
Hur ska vi göra för att sänka kraven både på oss själva och andra?
Hur ska vi göra för att faktiskt börja leva lite mer på riktigt och inte springa genom allt?
 
Hur ser du på ditt eget liv?



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

jennysgnista.blogg.se

Här vill jag med egna erfarenheter och tankar inspirera till nya synsätt på livet och välmående.

RSS 2.0