Juletid

I söndags tog jag en liten promenad under tidig eftermiddag. Jag gick i ett villakvarter här i närheten. Det var ganska behagligt ute och helt okej väder. Inte så mycket folk ute, men jag reagerade på att det var ett liten grupp av personer i en trädgård som jag såg en liten bit på håll. Där såg det ut att finnas 3 generationer av människor (barn och vuxna i olika åldrar) som stog på lite avstånd från varandra. Där fanns ett bord uppdukat med fika och ett annat bord med julklappar. Vid bordet med julklappar stog en man i tomteluva och skägg och kallade fram ett barn i taget för att hämta en julklapp. 
Jag gick förbi och sneglade försiktigt på "firandet". Jag kunde inte låta bli att le och bli helt varm i kroppen. Det såg så hemtrevligt och mysigt ut! Även fast det då var många dagar kvar till julafton så hade de valt att fira i förväg på detta sätt. Ett väldigt bra alternativ i vår annorlunda tid vi råkat hamna i just nu.
 
Oavsett hur våran jul än kommer se ut i år så blir det just jul ändå. Jag som älskar julen vill påminna om att den går att göra fin och mysig trots att den kanske inte blir som den brukar. Jag är en person som tycker om denna tradition och vill helst fira på samma sätt varje år, men ibland måste man tänka om och se saker annorlunda.
Kanske firar du inte alls med familjen, kanske kan du fira med en vän istället?
Kanske kommer du fira julen ensam i år, då kanske du kan ringa några samtal istället?
Och kanske kan vi fira utomhus en stund?
 
Ställ inte in, tänk ut ett nytt sätt istället. Något som känns bra för just dig.
 
 

jennysgnista.blogg.se

Här vill jag med egna erfarenheter och tankar inspirera till nya synsätt på livet och välmående.

RSS 2.0