Promenad

Jag tycker att promenader har blivit lite av en underskattad motionsform. Det är så trendigt att träna på så mycket olika sätt så att en vanlig promenad knappt räknas längre. Själv älskar jag att promenera o jag gör det väldigt ofta. Jag gör det som komplement till min vanliga träning. 
Promenader är bra för mycket tex
  • din hjärna mår bättre och blir piggare, förbättrar blodcirkulationen i kroppen, ökar syreflödet i blodet och ökar förbränningen.
  • Dessutom är det en skonsam träningsform som aktiverar de stora musklerna och gör så att ryggproblem kan minskas, det ökar rörligheten i kroppen, minskar värk i leder och minskar frakturer. 
Det bästa är att gå i skogen, både för sinnets skull - det är lugnare och mer harmoniskt, och det är bra för benen och balansen att gå i terräng. Men att gå överhuvudtaget är den bästa träningsformen egentligen. Den passar alla, det är lätt att ta sig tid till det, man kan göra den tillsammans med hela familjen eller för att träffa en vän och det är helt gratis.
 
Idag har jag varit ute och promenerat med en vän och hennes lilla dotter (i vagn). Ganska kallt ute idag, så det var friskt men ändå väldigt skönt. Vi gick o över 1,5 timme utan att det ens var planen från början. Vi hade så trevligt så att det bara blev så. Väldigt uppfriskande, både för sällskapets skull och för att röra på sig i den friska luften.
 
 
Så varför inte ta en promenad!?
 

jennysgnista.blogg.se

Här vill jag med egna erfarenheter och tankar inspirera till nya synsätt på livet och välmående.

RSS 2.0