Lite egoism är bra

Måste man vara egoistisk för att må bra? - Svaret är Ja.
 
 
Det finns kanske är gräns på hur egoistisk man ska vara, men lite är bara bra. Det har jag faktiskt fått lära mig på flera kursen ja har gått i personlig utveckling.
Ordet i sig har ju en negativ klang och i samhället sett ett negativt perspektiv. 
Men för att må bra så måste du sätta dig själv först, du måste tänka på dig själv i första hand. För om du tar hand om dig själv på alla sätt som just du mår bra på, det är inte förns då du egentligen kan ta hand om andra på bästa sätt. O att ta hand om sig själv är ju att vara lite egoistisk. 
 
Det är självklart inte altid det lättaste. Man kanske får dåligt samvete mot andra o har ofta lärt sig att det är något fult att sätta sig själv först. Man får lära sig att alltid tänka på alla andra o rå om varandra o givetvis ska vi göra det. Men ju längre bort du kommer från dig själv, ju svårare är det att ta hand om/ rå om andra på ett bra sätt. 
 
Vi kanske är stressade, irriterade, trötta (då vi ofta har mycket att göra), då blir man inte sitt bästa jag alltid. 
Jag vet inte hur det känns att ha en fullspäckad vardag med familj och barn överallt. Vad jag ser utifrån så verkar det stressigt. Min spontana tanke är att det är då man egentligen behöver vara mest egoistisk egentligen, för att alltid orka vara i farten hela tiden. Jag hör hela tiden att det ger föräldrar dåligt samvete, men jag tycker inte att de bör ha det. Jag tror att de blir både gladare, piggare och lyckligare av att vara just lite mer ego ibland. 
 
Jag själv har tid för mycket egentid och återhämtning. Jag har ett enormt stort behov av det, trots att jag bor ensam. Jag har tid att vara egoistisk. Men jag får också dåligt samvete när andra blir inblandade. Dock har ja lärt mig att jag behöver det och så länge jag mår bra av det så tänker jag fortsätta.
 
Att vara egoistisk för mig är att ta hand om sig själv. Att se till sina egna behov i första hand och göra det man mår bra av. Att ge sig själv tid för vila/ återhämtning och göra det man tycker är roligt. 
 
 
Känner du att du vill vara lite ego ibland?

jennysgnista.blogg.se

Här vill jag med egna erfarenheter och tankar inspirera till nya synsätt på livet och välmående.

RSS 2.0